Gevonden in Dienstverlening & Zorg

Aantal resultaten 658

Trefwoord

Winkel

Fysiotherapie

AdFysio

Onze fysiotherapeuten adviseren, begeleiden of behandelen bij stoornissen in houding en/of bewegen. Dat kan zijn bij blessures van spieren, pezen, banden en gewrichten. Ook gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen, hart en huid kunnen worden behandeld. De aandoeningen kunnen bijvoorbeeld zijn ontstaan tijdens het sporten, het uitoefenen van werkzaamheden of door veroudering.

De fysiotherapie heeft zich als paramedisch beroep sterk ontwikkeld. Voor een deel heeft dit te maken met de strenge basiseisen die aan een fysiotherapeut worden gesteld. Zo is de opleiding tot therapeut een vierjarige dagopleiding aan een Hogeschool voor Gezondheidszorg (HBO). Ook de beroepsorganisaties van fysiotherapeuten bewaken voortdurend de kwaliteit. AdFysio investeert al jaren in professionaliteit en verbetering van de dienstverlening. Die ontwikkeling is nog steeds in volle gang.

Lees meer Lees minder

Manuele therapie

AdFysio

Manuele therapie is en specialistische behandelmethode die geschikt is bij klachten die behalve met pijn, ook gepaard kunnen gaan met het slechter kunnen bewegen van een of meerdere gewrichten. Veel voorkomende klachten die door de manueel therapeut te behandelen zijn:

 • Hoofd-en nekpijn, samen met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom.
 • Nek- en schouderklachten met of zonder pijn die uitstraalt tot in de armen.
 • Klachten hoog in de rug met of zonder rib- en borstpijn.
 • Artrose van de heup(en).
 • Lage-rugklachten met of zonder pijn die uitstraalt tot in de benen.
 • Bepaalde vormen van hoofdpijn/duizeligheid, opgewerkt door bewegingen van de nek.

Manuele therapie omvat meer dan alleen een manipulatie (beter gekend als “kraken”). Bij de behandeling gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke behandeltechnieken.

Lees meer Lees minder

Lymfe- en oedeemtherapie

AdFysio

Oedeemtherapie is voor mensen die last hebben van lymfoedeem. Lymfoedeem is een abnormale ophoping van vocht in het lichaam. Lymfoedeem kan een gevolg zijn van kanker, bloedvatproblemen, littekens, bestraling, chemotherapie, een operatie of een ongeval. Hierdoor kunnen de lymfevaten beschadigen met vochtophopingen als gevolg.


De oedeemfysiotherapeut probeert de afvoer van vocht onder meer te stimuleren met oefentherapie, manuele lymfdrainage (een massage techniek), zwachtelen en tapetechnieken die het vochtafvoerend systeem bevordert. Dit zorgt ervoor dat het vocht wordt omgeleid.


Bij oedeemtherapie is geduld een schone zaak. Het duurt even voordat er een blijvend resultaat is bereikt. Als een stabiele situatie is bereikt, kan er een steunkous worden aangemeten om te voorkomen dat het oedeem weer terugkomt. Het is belangrijk om regelmatig 2 tot 3x per jaar het oedeem en uw steunkous te laten controleren  door de oedeemtherapeut. De oedeemfysiotherapeut zal ook met u bespreken hoe u het beste om kunt gaan met uw oedeem om  toename te voorkomen en hoe u complicaties zoals ernstige infecties in het door oedeem getroffen gebied kan voorkomen.


Bewegen speelt in alle fase’s van het begeleidingsproces van oedeempatiënten een belangrijke rol. In de nieuwe richtlijn oedeem wordt er een belangrijke plaats aan toegekend, (evidence voor) evenals stimulering/coaching van patiënten een gezond gewicht/gezond beweeggedrag NNGB na te streven.

Lees meer Lees minder

Geriatriefysiotherapie

AdFysio

De geriatriefysiotherapie heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van ouderen met meervoudige gezondheidsproblemen. Zij hebben kennis van ouderdomsziekten en de daarbij passende fysiotherapeutische behandeling. Bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, de ziekte van Parkinson, dementie of een ongeval met als gevolg een heupfractuur.

De geriatriefysiotherapeut:

 • verbetert je lichamelijk functioneren en voorkomt verdere achteruitgang. Hierdoor blijf je zo zelfstandig mogelijk in je dagelijkse functioneren.
 • draagt zorg voor preventie, adviseren en begeleiden van gezinsleden, andere zorgverleners en je mantelzorger.
 • begeleidt je verder wanneer je ontslagen wordt uit het ziekenhuis of revalidatiecentrum.
 • begeleidt en adviseert je wanneer je afhankelijk wordt van hulpmiddelen bijvoorbeeld als je slecht ter been wordt.
 • geeft informatie over valpreventie.
Lees meer Lees minder

Arbeidsfysiotherapie

AdFysio

Arbeidsfysiotherapie wordt uitgeoefend door een fysiotherapeut die zich gespecialiseerd heeft op het gebied van arbeidsgerelateerde klachten. Klachten kunnen o.a. ontstaan ten gevolge van verkeerd tillen, slechte ergonomische omstandigheden en slechte en/of eenzijdige werkhoudingen. Rugklachten, nekpijn en vermoeidheid zijn vaak het gevolg. Dit leidt tot ziekteverzuim en dat kost geld!

Patiënten met arbeidsgerelateerde klachten worden individueel begeleid waarbij de begeleiding kan bestaan uit onder andere reguliere fysiotherapie, een (re-integratie) trainingsprogramma, een instructietraining op de werkplek en/of een werkplekonderzoek.

Lees meer Lees minder

Verzorgen van uw complete bedrijfsadministratie

Administratiekantoor De Lier

Voor de verzorging van uw complete bedrijfsadministratie bent u bij Tede Administraties aan het juiste adres. Via onze geavanceerde boekhoudsystemen kunnen wij uw volledige administratie verzorgen. Denk hierbij aan het inboeken van uw gegevens, het doen van aangifte bij de belastingdienst tot het maken van rapportages en jaarrekeningen. Wilt u een deel van uw administratie zelf doen? Ook dat is mogelijk! In overleg kunnen wij een dienstenpakket voor u op maat samenstellen.

Lees meer Lees minder

Onderhoud & reparatie van fietsen

Alex Tweewielers

De service en kwaliteit en zorg voor uw fiets blijft bij ons voor een vrijblijvend advies, bij aankoop, service, reparatie en onderhoud al meer dan 30 jaar lang gegarandeerd.


Daarom graag tot ziens in onze showroom en werkplaats.

Decoratie maken workshop

Alexandra's Decoraties

In haar winkel verzorgt Alexandra creatieve workshops. Alexandra is een echte vakvrouw met meer dan 30 jaar ervaring in het geven van creatieve workshops. De workshops worden het hele jaar door gegeven. Van droomvangers, kransen, kerst/ herfst/ lente- stukken, papieren rozen en nog veel meer!


Om een workshop te boeken kunt u onze winkel bezoeken of ons bereiken op info@alexandrasdecoraties.nl.

Lees meer Lees minder

Sportfysiotherapie

AdFysio

Voor ALLE leden van vv LYRA, ODIS, TENNIS ‘T LOO, VALTO en VV MAASDIJK hebben wij onderstaande spreekuren voor screening of eerste advies bij blessure.

 • Daarnaast hebben alle leden van bovenstaande sportverenigingen de mogelijkheid om gebruik te maken van de <36>
 • Gedurende 24u per dag hanteert AdFysio de ‘Blessurelijn’ voor blessureconsult of advies via tel. 06-41827773
 • Tegen gereduceerd tarief kunnen leden van bovenstaande sportverenigingen gebruik maken van de fitness en groepslessen door AdFysio georganiseerd. Vraag naar de voorwaarden.
Lees meer Lees minder

Kinderfysiotherapie

AdFysio

Kinderfysiotherapie is een erkende specialisatie binnen de fysiotherapie en wordt gegeven aan kinderen van 0-18 jaar. Een kinderfysiotherapeut behandelt kinderen bij wie de ontwikkeling van de motoriek niet soepel of normaal verloopt. Dit kan problemen veroorzaken op het lichamelijk functioneren, maar ook op het sociaal en/of psychisch functioneren wat een negatieve invloed kan hebben op het zelfbeeld van het kind.

De behandeling is een samenspel met het kind, wat gericht is op het verbeteren van de achterlopende vaardigheden, zodat deze weer beter gaat functioneren in zijn omgeving. Hierdoor zal het gymmen, knutselen, fietsen, buitenspelen, zwemmen en sporten snel beter gaan.

Sportende kinderen lopen regelmatig blessures op. Vooral jonge fanatieke sporters en kinderen tijdens een groeispurt zijn extra gevoelig voor blessures. Zij kunnen erdoor gehinderd worden in hun bewegen, sport en spel. Het is belangrijk dat bij deze blessures een goede fysiotherapeutische diagnose gesteld wordt, waarna advies en eventueel behandeling kan volgen. Daarna kunnen de sportactiviteiten, aangepast aan de lichamelijke ontwikkeling van het kind, weer opgebouwd worden. Hierdoor kan herhaling van blessures voorkomen worden.

De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in o.a. de volgende aandoeningen:

 • Motorische ontwikkelingsachterstand (fijne- en grove motoriek, evenwicht)
 • Longfunctie (astma/cystic fibrosis)
 • Gegeneraliseerde hypermobiliteit
 • Schedelvormafwijking en voorkeurshouding zuigeling
 • Centraal en perifeer neurologische aandoeningen (cerebrale parese/spina bifida)
 • Developmental Coordination Disorder (DCD)
 • Excessief huilen zuigeling
 • Spierziekten
 • Lichamelijk onverklaarbare klachten
 • Overgewicht in relatie tot bewegen
Lees meer Lees minder

Handtherapie

AdFysio

Hoewel de naam anders doet vermoeden, houdt de handtherapeut zich niet alleen met de hand bezig: ook de arm behoort tot zijn werkgebied. In Nederland is handtherapie nog een relatief nieuwe specialisatie. Pas de laatste tien jaar is dit vakgebied sterk in beweging. Onze handtherapeuten hebben echter al een jarenlange ervaring in dit vak. Wij werken zeer nauw samen met handchirurgen en blijven ons vakinhoudelijk ontwikkelen door regelmatige na- en bijscholing in binnen- en buitenland. Wij maken gebruik van moderne onderzoeks- en behandelapparatuur en werken volgens de meest recente inzichten. Dankzij een gerichte aanpak en specifieke kennis krijg je een optimale behandeling en begeleiding. Zo maken wij de hersteltijd zo kort mogelijk en streven wij naar een zo goed mogelijk eindresultaat.

Lees meer Lees minder

Echografie

AdFysio

Het gebruik van echografie bij AdFysio heeft als doel visueel inzicht te krijgen in de vermeende pathologie van de patiënt. Hierdoor kan er sneller een diagnose worden gesteld en daarmee het meest juiste behandelbeleid worden gestart. Tijdens de behandelingen kan men met behulp van echografie regelmatig visuele feedback krijgen betreffende de ontwikkeling van de aandoening en het gevolgde beleid. Indien nodig kan het beleid tussentijds worden aangepast naar aanleiding van de in beeld gebrachte resultaten.

Met echografie kunnen opnamen gemaakt worden van het houdings- en bewegingsapparaat: Dit wil zeggen van pezen, spieren, banden, slijmbeursen, botten en gewrichten. Hierdoor zijn we bij AdFysio in staat diverse aandoeningen in beeld te brengen. Onder meer irritaties van pezen; zoals afwijkingen aan de achillespees, een eventuele tenniselleboog en verkalkingen in pezen (bijvoorbeeld rond de schouder). Ook een hielspoor of een slijmbeursontsteking kan met behulp van echografie zichtbaar worden gemaakt.

Inzichtelijk maken van: Ontsteking, rupturen, vochtophopingen, dislocaties, cysten en laesies.

Lees meer Lees minder

U kunt hierbij denken aan het invoeren van adressen of gegevens van bijvoorbeeld enquêtes. Met de technische mogelijkheden van tegenwoordig kan steeds meer geautomatiseerd worden verwerkt. De apparatuur moet echter eerst gevoed worden met de juiste informatie om uw berekening of selectie te maken. Wij kunnen deze input verzorgen.

U heeft een platte tekst die u in een specifieke opmaak, lay-out of in een sjabloon gezet wilt hebben. Geheel volgens uw eigen richtlijnen zorgen wij ervoor dat dit gebeurt.

Leden-, en klantenadministraties

Alt-Tab bedrijfsondersteuning

Het up-to-date houden van uw klanten- en/of ledenadministratie is van levensbelang voor uw onderneming. Een sportvereniging zonder correcte ledenlijst of een bedrijf zonder inzichtelijke klantenadministratie kan niet optimaal functioneren. Wij zorgen ervoor dat niet alleen uw administratie wordt bijgehouden, maar produceren op verzoek ook selecties uit deze administraties.

Lees meer Lees minder

Notuleren en uitwerken vergaderingen

Alt-Tab bedrijfsondersteuning

Notuleren is een vak apart. Alt-Tab Bedrijfsondersteuning levert notulisten door heel Nederland voor alle soorten vergaderingen en besprekingen. De notulen worden uiterlijk binnen 5 werkdagen compleet met actie- en besluitenlijst aan u toegezonden.
De vorm van het verslag wordt geheel afgestemd op uw wensen. Wij leveren beknopte, uitgebreide of woordelijke verslagen. Onze notulisten zijn onpartijdig, hetgeen de kwaliteit van het verslag ten goede komt.

Lees meer Lees minder

Vooral voor kleine bedrijven loont het niet een volwaardige PR-functionaris in te huren. Indien u regelmatig iets op Facebook, Twitter of LinkedIn geplaatst wilt hebben, maar u neemt er zelf de tijd niet voor, kunnen wij voor een vast bedrag per maand of per actie zorgen dat uw bedrijf in zicht blijft in de sociale media of er zichtbaar op wordt als u nog geen gebruik maakt van sociale media. Maar ook voor het schrijven van een wervende brief, het voorbereiden van uw acties en dergelijke kunt u bij ons terecht.


Lees meer Lees minder

Shockwave therapie

AdFysio

Bij shockwave therapie maakt men gebruik van hoogenergetische geluidsimpulsen. In de moderne pijntherapie wordt SWT beschouwd als een van de meest innoverende ontwikkelingen. De stofwisseling en de bloedcirculatie worden verbeterd, op die manier wordt het herstelmechanisme van het lichaam gestimuleerd. Zonder medicatie, injecties of chirurgie kan de oorzaak van de pijn worden bestreden. Meerdere wetenschappelijke studies tonen aan dat SWT bij diverse (chronische) aandoeningen vaak erg goede resultaten geeft. Succesvolle resultaten worden reeds bereikt na enkele behandelsessies.

Veelvoorkomende behandelindicaties:

 • Chronische schouderklachten, met of zonder kalkafzetting op de pezen
 • Chronische elleboogpijn (tennis- en golferselleboog)
 • Pijn onder de knieschijf (jumpers knee)
 • Chronische pijn aan de achillespees (achillodynie)
 • Hielpijn (hielspoor)
 • Scheenbeenklachten / Shin splint (mediaal tibiaal stress syndroom)
 • Andere peesontstekingen (tendinitiden)
 • Chronische nek- of rugpijn (trigger points).

De voordelen van shockwave therapie:

 • Behandeling zonder geneesmiddelen, injectie of chirurgie
 • Kortdurende behandeling (5 tot 10 minuten per sessie)
 • Uitstekend therapie effect na gemiddeld 4 tot 5 behandelingen
 • Behandeling van de oorzaken in plaats van de symptomen
 • Pijnverzachting en herstel van de volledige mobiliteit na enkele dagen
 • Weinig bijwerkingen. Mogelijk kan direct na de behandeling een lichte roodheid of zwelling ontstaan.
Lees meer Lees minder

Dry needling

AdFysio
Dry needling therapie is een nieuwe behandelmethode van de fysiotherapeut. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Dry needling gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald en er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten.

Niet hetzelfde als acupunctuur
Bij acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet, die daar enige tijd blijven zitten en invloed hebben op de ’energie’ in het lichaam. Dry needling gebruikt meestal één naald, waarmee kortdurend in de spier wordt geprikkeld. Dry needling werkt op specieke punten zgn: ‘triggerpoints’ en is geen ‘energie’ behandeling.
Lees meer Lees minder

Kinesio Taping

AdFysio

Kinesio Taping is een behandelwijze waarbij spieractiviteit meehelpt bij het herstel van blessures. Spieren verzorgen mede de toevoer van bloed en de afvoer van afvalstoffen door het lichaam.

Elastische tapes
Het Kinesio Taping gebruikt dan ook elastische tapes die spieren ondersteunen zonder ze te beperken. De normale spieractiviteit verbetert de weefseldoorbloeding en bevordert zo het herstel.

Bewegingsvrijheid
Gewone sporttape heeft als doel de bewegingsmogelijkheden van een spier of gewricht te beperken. De sporttape wordt hiervoor onder druk aangebracht, dit met nadelige gevolgen voor de bloedtoevoer en lymfeafvoer. Het herstel van een blessure duurt hierdoor onnodig lang. KinesioTaping maakt gebruik van elastische tape. Deze tape ondersteunt weefsels en gewrichten in hun functioneren. De bewegingsvrijheid en de doorbloeding van het weefsel blijven intact. Het Kinesio Taping stelt u in staat op een geheel natuurlijke wijze te bewegen. En terwijl u sport of werkt, werkt uw lichaam zelf aan het herstel.

Fysiologische effecten Kinesio Taping
Kinesio Taping kan gebruikt worden in alle fasen van genezing (acute, subacute, revalidatie en preventief). Er zijn vijf belangrijke fysiologische effecten van Kinesiotaping:

 • Huid: Kinesio taping stimuleert de mechanoreceptoren van de huid, vermindert de ontsteking en helpt bij pijnbestrijding.
 • Bloedsomloop / lymfestelsel: Kinesio taping tilt de huid op en zorgt voor ´rimpels´ in de huid waardoor lymfevocht zich gemakkelijker kan verplaatsen van ‘hogedrukgebieden’ naar ‘lagedrukgebieden’; hierdoor vermindert de pijn. De toepassing van de tape verhoogt ook interstitiële lymfatische stroming, verbetert vloeistofuitwisseling tussen weefsellagen, vermindert oedeem en egaliseert temperatuur van het weefsel.
 • Fascia: bij een blessure is het collageen verdikt wat als een soort lijm werkt, waardoor de weefsels aan elkaar blijven ‘plakken’. Kinesiotaping helpt het lichaam terug te keren naar de homeostase en zorgt voor directe beïnvloeding van de huid en onderliggende lagen.
 • Spier: Kinesio taping kan worden toegepast om spieren te ontspannen of te activeren. Het kan ook de bewegingsuitslag verbeteren, pijn verminderen, de spierlengte normaliseren en de vermoeidheid in de spier verminderen.
Lees meer Lees minder

Redigeren uitgaven/brochures/websites e.d.

Alt-Tab bedrijfsondersteuning

Evenals bij een presentatie is het belangrijk dat er geen fouten staan in folders en/of brochures die u uitgeeft. Wij kijken naar uw uitgave met een frisse en kritische blik.


Secretariële ondersteuning

Alt-Tab bedrijfsondersteuning

Wij leveren secretariële ondersteuning in de breedste zin des woords. De werkzaamheden kunnen op locatie of vanuit ons eigen kantoor worden uitgevoerd.


Wij werken zowel handgeschreven teksten, gedrukte teksten als geluidsbanden voor u uit.


Een website met actuele informatie nodigt uit tot bezoek. Een website met verouderde informatie is in dit digitale tijdperk een slecht visitekaartje voor uw bedrijf. U kunt het hele traject van het opzetten van een website tot en met het onderhouden daarvan aan ons uitbesteden. Wij houden uw website up-to-date en zorgen desgewenst dagelijks voor actuele informatie. Ook hier geldt dat wij maatwerk leveren.


Lees meer Lees minder