Pearle

Pearle houdt ogen graag scherp en gezond!

Adresgegevens

Plein 32
2291 CC Wateringen

peterlangewegfor the bot@planet.nl
0174-293090

Openingstijden

Dinsdag 09:30 - 17:30
Woensdag 09:30 - 17:30
Donderdag 09:30 - 17:30
Vrijdag 09:30 - 17:30
Zaterdag 09:30 - 17:00

Waar kunnen we jou mee helpen?

Onze expertise komt voort uit onze brede interesse in zorg, ogen en de ontwikkelingen in de optiekwereld. Hierdoor hebben wij een nieuwsgierige dynamiek ontwikkeld, met altijd vooruitstrevende, interessante mogelijkheden en inzichten. Zo ontwikkelen we ons op het gebied van dunnere brillenglazen, de meest moderne contactlenzen en vernieuwende apparatuur. Dit vertalen we door in de manier waarop we ons bedrijf inrichten en onze service en kennis aanbieden.

Onze diensten

Oogmeting

Pearle

Kun je de ondertiteling van je favoriete serie ineens niet meer goed lezen? Of moet je je telefoon steeds verder van je af houden om te kunnen lezen wat er op je scherm staat? Laat dan je ogen opmeten door één van onze gediplomeerde opticiens of optometristen. Met ruim 60 jaar ervaring op het gebied van ogen ben je verzekerd van een betrouwbare uitslag én een passend kijkadvies.

Hoe werkt een oogmeting bij Pearle Opticiens?

Een oogmeting bestaat altijd uit een intake gesprek, een voormeting, een oogdrukmeting en een uitgebreide meting. Vervolgens krijg je een persoonlijk advies over een passende zichtoplossing van jouw opticien.

Komt uit het advies dat lenzen de beste optie zijn voor jou? Of wil je zelf graag lenzen gaan dragen? Dan maak je nog een aparte afspraak voor een lenzenaanmeting. Bovendien mag je minimaal 8 uur vóór de oogmeting geen contactlenzen meer dragen (indien je die draagt). Dan is de meting namelijk het meest nauwkeurig. Je mag natuurlijk wel een bril dragen. 

Lees meer Lees minder

Optometrie

Pearle

Wat doet een optometrist?

Via een optometrisch (= oogmeetkundig) onderzoek bekijkt de optometrist of je misschien een oogafwijking hebt. Bij Pearle doen we dat met de modernste apparatuur. Na een uitgebreide oogmeting beoordeelt de optometrist de gezondheid van de binnen- en buitenkant van je ogen. Je voelt hier niets van.

De kosten voor een optometrisch onderzoek variëren tussen de €29 en €49. De kosten zijn afhankelijk van het soort optometrisch onderzoek dat je nodig hebt. Je kunt jouw optometrist hier natuurlijk alles over vragen.


Mogelijke redenen voor een optometrisch onderzoek:

  • Regelmatig hoofdpijnklachten
  • Wisselend zicht, vermoeide ogen of dubbelzicht
  • Pijn aan de ogen, lichtflitsen
  • Hoge bloeddruk, diabetes, gebruik van medicatie die invloed kan hebben op de ogen
  • Oogaandoening in de familie (bijvoorbeeld glaucoom of netvliesproblemen)
  • Niet kunnen wennen aan een multifocale bril, klachten over een nieuwe bril
  • Rode of droge ogen of juist vaak tranende ogen
Lees meer Lees minder