Prefix PC

De beste IT-Deals bij jou om de hoek!

Adresgegevens

Herenstraat 86
2291 BJ Wateringen

infofor the bot@prefixpc.nl
0174-225010

Openingstijden

Dinsdag 09:00 - 18:00
Woensdag 09:00 - 18:00
Donderdag 09:00 - 18:00
Vrijdag 09:00 - 18:00
Zaterdag 09:00 - 17:00

Prefix PC meer dan 25 jaar! Wij werken aan uw digitale veiligeid!

Prefix PC bestaat al sinds september 1999 en is gevestigd aan de Herenstraat 86 in Wateringen. PrefixPC richt zich voornamelijk op de consument en de kleinere bedrijven. In het winkelpand wordt een groot assortiment hardware, software en supplies aangeboden. In de winkel is ook een technische dienst actief die zo nodig op locatie zijn diensten kan bewijzen. Prefixpc staat bekend om klantgerichtheid. Service staat bij ons op nummer een. Omdat wij vinden dat het aanschaffen van een nieuw computersysteem of een laptop geen makkelijke keuze mag zijn, nemen wij hier onze tijd voor. Onder het genot van een kopje koffie adviseren wij u geheel vrijblijvend voor een keuze op maat. Mocht u een onderdeel nodig hebben dat wij niet in ons assortiment hebben opgenomen, dan zullen wij ons uiterste best doen om het onderdeel tegen een aantrekkelijke prijs te verkrijgen.

Onze diensten

Computer onderhoud & installatie

Prefix PC

Computer installatie

Soms zit er door vervuiling van spam en virussen niets anders op dan uw computer  weer schoon te installeren. Dit wil zeggen dat de harde schrijf van uw computer leeg wordt gemaakt en dat de besturingsprogramma’s opnieuw worden geinstalleerd. Dit is een vrij ingrijpende handeling omdat alle data definitief verwijderd wordt. Onze ervaring is dat mensen zich te laat realiseren dat definitieve verwijding van  data betekent dat het ook echt niet meer meer terug te halen is.

Als een computer geheel schoon geinstalleerd moet worden , raden wij aan om op het volgende te letten:

 • belangrijke documenten
 • foto’s
 • e-mail
 • muziek
 • archief van hobby’s

In hoeverre staan deze op uw computer en welke gegevens dienen gered te worden.


Wanneer wij voor u een schone installatie doen op uw computer zorgen wij er in overleg met u voor dat al uw data en instellingen teruggeplaatst worden.  Indien gewenst kunnen wij dit bij  u thuis in orde maken.

heeft u vragen of wilt u dat wij bij u langs komen bel ons 0174-225010 of vul onderstaand formulier en wij nemen contact met u op


Virus Bestrijding

Soms ontstaan er problemen met uw computer/laptop waaraan u niet veel kunt doen. Door serven op internet en/of  het openen van bestanden kunt u ongemerkt bestandjes op uw harde schrijf binnenhalen die de functionaliteit van uw computer niet ten goede komen. Door deze virussen kan de werking van uw computer  vertragen en vaak raken programmatuur en bestanden ernstig beschadigd. Er zijn zelfs virussen bekend waarbij privacygevoelige gegevens toegankelijk worden.

Prefixpc kan in meeste gevallen uw systeem weer virusvrij  krijgen zonder dat dit ten koste hoeft te gaan van uw aanwezige bestanden. Voor een goed antiviruspakket en/of informatie hierover bent u bij ons aan het goede adres.

Aangezien de  bedreigingen  van internet blijven toenemen is het verstandig uw computer een jaarlijks APK keuring te geven, waarbij  wij uw computer controleren op  stabiliteit. Informatie over de keuring vindt u onder de optie computer check.


Computer check

Computers en laptops hebben onderhoud nodig om ervoor te zorgen dat  ze optimaal  blijven  functioneren,  waardoor u er op kunt blijven vertrouwen. Onze apk-keuring  is een software/hardware check van het apparaat  dat hierbij wordt getest op hard- en software gebied. Op deze manier  kunnen problemen vroegtijdig worden opgespoord voordat deze verlies en schade aan uw data kunnen veroorzaken.Ons advies is om ieder jaar een computer apk te laten uitvoeren.

wat houdt een apk-keuring in:
controle van:

 • computereigenschappen
 • besturingssysteem
 • hardware
 • stuurprogramma’s
 • software waaronder verwijderingen ongewenste data en updates
 • processen
 • malware
 • phising
 • spam
 • stofvrij maken van binnenkant pc/laptop

Indien uw apparaat in orde is bevonden geven wij hiervoor een  certificaat af. indien dit niet het geval is ontvangt u van ons een adviesrapport voor de optimalisering van uw apparatuur. U kunt eventueel  besluiten om de problemen  door ons op te laten lossen.

tarief
apk keuring                 € 25.00

Lees meer Lees minder

Computer reparatie

Prefix PC

De technische dienst van PrefixPC is een zelfstandig opererende en onafhankelijke dienst. Diverse merken  hebben hun eigen reparatiecentra die vaak niet in Nederland gevestigd zijn, dit met lange reparatietijden als gevolg. Bij PrefixPC hanteren wij in principe een reparatietijd van 3 werkdagen.

Een reparatie van een systeem dat bij PrefixPC is gekocht,  wordt indien mogelijk  dezelfde dag nog gerepareerd. Mocht dit onverhoopt niet lukken dan staat er een leen pc/laptop voor u klaar. Tevens kunt u gebruik maken van onze snelservice.

Computer reparatie

Onze reparatiedienst helpt u met al uw computerproblemen en staat open voor iedere klant, ook als het product niet bij ons is gekocht. U kunt vrijblijvend bij ons langskomen voor een vraag over uw product of directe hulp bij een technisch probleem.

Wanneer uw computer/laptop/monitor/printer bij Prefixpc ter reparatie wordt aangeboden zal door de dienstdoende medewerker de klacht worden omschreven in onze database. De normale reparatieduur is 3 werkdagen maar indien u dit wenst is het mogelijk gebruik te maken van onze snelservice. Dit is een service waarbij er direct aan de reparatie wordt begonnen zodra er een werkplek vrij komt.

Binnen het standaard tarief van een reparatie vallen de onderzoekskosten en 30 minuten onderzoekstijd. Indien deze tijd niet voldoende is om de reparatie te realiseren zal er contact met u worden opgenomen. Dit geldt uiteraard ook indien er materialen vervangen dienen te worden  zodat u altijd op de hoogte bent van de te verwachten onkosten.

Computer upgraden

Geef uw computer een 2e leven met een upgrade.

Door vervanging van een of meerdere onderdelen is het soms mogelijk uw computer weer helemaal up tot date te krijgen, zonder dat u geconfronteerd wordt met de hoge aanschafkosten van een nieuwe computer.

Wilt u meer weten bel ons dan even of kom langs in onze winkel.

Lees meer Lees minder