Pure Esthetics

WELKOM BIJ DE VOORUITSTREVENDSTE TANDARTSENPRAKTIJK VAN ZUID HOLLAND.

Adresgegevens

Plein 38
2291 CC Wateringen

infofor the bot@pure-esthetics.nl; manager
0174-446699

Openingstijden

Maandag 08:30 - 17:00
Dinsdag 08:30 - 17:00
Woensdag 08:30 - 17:00
Donderdag 08:30 - 17:00
Vrijdag 08:30 - 17:00
Zaterdag 08:30 - 13:00

RENEW YOUR SMILE

Wij werken met de modernste apparatuur. Die stelt ons in staat een complete analyse van uw gebit te maken en een behandeling op maat aan te bieden. Onze praktijk heeft zeven behandelkamers die voorzien zijn van dezelfde hightech apparatuur.

Onze diensten

Conserverende tandbehandelingen

Pure Esthetics

Om eventuele gaatjes op te sporen maken we gebruik van diverse fototechnieken, zoals het gebruik van een bite-wing: deze foto geeft een beeld van het kroongedeelte van de boven- en onderkaak. Na de diagnose volgt een conserverende behandeling. Het vullen van gaatjes valt hieronder.

VULLINGEN

Als een gedeelte van uw tand verloren is gegaan of uw kies door tandbederf is beschadigd, dan kan de tandarts dit restaureren met een vulling. De vulling voorkomt verdere pijn en herstelt de functie. Er zijn verschillende vulmaterialen waarvan de meest voorkomende composiet (witte vulling) is. Met composiet is veel mogelijk. Zo kunnen voortanden na een breuk opnieuw worden opgebouwd en verkleuringen van tanden en kiezen worden hersteld. Wij gebruiken uitsluitend witte vullingen.

VOORDELEN VAN WITTE VULLINGEN

Een tandkleurige vulling valt minder op dan een grijze amalgaamvulling. Als de kies wordt gevuld met tandkleurig materiaal hoeft er niet zoveel gezond tandweefsel te worden weggeboord als wanneer er een amalgaamvulling in gaat. Dat is zo omdat de witte vulling zelf hecht aan het tandweefsel en dus gemakkelijk blijft zitten. Doordat de vulling aan de tand plakt wordt deze ook weer sterker, zodat de knobbels van de kies minder snel afbreken. Wij werken alleen met witte vullingen.

WORTELKANAALBEHANDELING

Onder het zichtbare gedeelte van een tand of kies (de kroon), bevindt zich de wortel. In iedere wortel bevinden zich een of meerdere wortelkanalen. Dit kanaal is gevuld met de pulpa die bestaat uit bindweefsel, zenuwvezels en kleine bloedvaten. Deze pulpa kan door tandbederf, een lekkende vulling of een val ontstoken raken. De wortelkanalen staan via de wortelpunt in verbinding met het bot. Hierdoor kan een ontsteking in de pulpa zich uitbreiden naar dit gebied. Bij dee behandeling zal de tandarts de zenuw uit de kanalen verwijderen en vervolgens de kanalen goed reinigen en opvullen met een rubberstiftjes om nieuwe ontstekingen uit te sluiten.

Lees meer Lees minder

Kronen & bruggen

Pure Esthetics

Kronen en bruggen zijn bedoeld als duurzame vervangers voor tand of kiezen. Ze benaderen zoveel mogelijk de oorspronkelijke vorm en functie van tanden en kiezen. Een behandeling voor een kroon of brug neemt dan ook meer tijd in beslag dan voor een gewone vulling.

KROON

Een kroon is een kapje van metaal en/of porselein dat precies past over een afgeslepen tand of kies. Het kapje zit op de tand of kies vastgelijmd. Door een kroon krijgt de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm weer terug.

Er zijn verschillende redenen waarom u een kroon nodig kan hebben:

 • Door tandbederf kan een groot deel van de tand of kies verloren zijn gegaan. Er is dan onvoldoende houvast voor een vulling.
 • Het uiterlijk kan een reden zijn voor een kroon. Meestal gaat het daarbij om verkleurde en/of slecht gevormde tanden of kiezen die voor in de mond staan.

Een kroon kan van verschillende materialen gemaakt worden. Zo zijn er porseleinen en gouden kronen, maar er bestaat ook een combinatiekroon van edelmetaal met porselein.

BRUG

Een brug wordt gemaakt ter vervanging van één of meer ontbrekende tanden en/of kiezen. Een brug zit vast aan twee of meer pijlers. Dit zijn afgeslepen tanden of kiezen aan weerszijden van de open ruimte van de ontbrekende tand of kies. Een brug bestaat uit twee of meer kronen, die op pijlers passen en een brugtussendeel, ook wel “dummy” genoemd.

Er zijn verschillende redenen waarom u een brug nodig kunt hebben:

 • Om beter te kunnen kauwen
 • Verbetering van het uiterlijk
 • Om te voorkomen dat tanden en kiezen scheef gaan staan en/of gaan uitgroeien

FACINGS

Een facing is een laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein dat op de tand wordt geplakt. Met een facing kunt u de vorm of de kleur van een tand wijzigen. Zo kan de tandarts een spleetje tussen tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, verkleurde tanden weer wit maken en scheve tanden verbergen.

Lees meer Lees minder

Kunstgebit

Pure Esthetics

Een uitneembare prothese (kunstgebit) is één van de meest gebruikte oplossingen voor het vervangen van ontbrekende tanden. Prothesen kunnen worden toegepast bij het ontbreken van een aantal tanden of kiezen; een partiële prothese, of bij het ontbreken van alle tanden en kiezen; een volledige prothese (kunstgebit). De kwaliteit en het uiterlijk van protheses zijn tegenwoordig veel beter dan vroeger. Vaak valt het vrijwel niet op dat iemand een prothese draagt.

Een prothese zal anders aanvoelen dan uw eigen tanden en het duurt even voordat u eraan gewend bent. In het begin kunnen er pijnlijke plekjes ontstaan, zogenaamde drukplekken. Het is belangrijk dat u de prothese toch inhoudt en een afspraak maakt met uw tandarts om de problemen te verhelpen. Houd de prothese de eerste week ook ’s nachts in uw mond. Daarna is het beter om de prothese ’s nachts uit te doen.

Lees meer Lees minder

Preventieve tand behandeling

Pure Esthetics

Voorkomen is beter dan genezen. Dit geldt ook voor de tandheelkunde. Zelfs als u gezegend bent met een gaaf gebit, dan nog is het belangrijk om uw gebit regelmatig te laten controleren. Zo voorkomt u gaatjes of erger.

ONDER PREVENTIEVE BEHANDELINGEN WORDEN VERSTAAN:

 • De halfjaarlijkse controle.
 • Gebitsreiniging: het verwijderen van tandsteen (dit kan ontstekingen van het tandvlees veroorzaken) en het polijsten van gebitselementen.
 • Het aanbrengen van fluoridenapplicaties ter bescherming van het glazuur.
 • Preventieve voorlichting en/of instructie: we leggen uit hoe u het beste uw gebit kunt schoonhouden, welke tandenborstel het meest geschikt is  enzovoorts.
Lees meer Lees minder

Tand Röntgenfoto's

Pure Esthetics

RÖNTGENFOTO’S

Röntgenfoto’s zijn foto’s die met behulp van röntgenstraling worden gemaakt.

De tandarts kan tijden de controle alleen de buitenkant van  de tanden en kiezen en het tandvlees zien. Soms is het nodig om ook ‘in’ en tussen de kiezen en het kaakbot te kijken. Bijvoorbeeld omdat de tandarts vermoedt dat er een gaatje zit in een kies. Wij beschikken ook over een groot röntgenapparaat waarmee wij een OPG en CT-scan mee kunnen maken. Met een OPG kunnen wij het hele gebit in 1 foto zien, hierop zien we bijvoorbeeld bij kinderen hoe de wisselfase verloopt.

RISICO’S

Bij het maken van röntgenfoto’s bij de tandarts wordt een heel kleine hoeveelheid straling gebruikt. Hierdoor is de kans op nadelige gevolgen voor de gezondheid gering. Wij maken alleen een röntgenfoto indien noodzakelijk. Alleen bij zwangere vrouwen proberen we indien mogelijk het maken van de röntgenfoto uit te stellen tot na de zwangerschap, mocht dit niet kunnen hebben wij speciale voorzorgsmaatregelen.

Lees meer Lees minder

Tandarts voor kinderen

Pure Esthetics

ZUIGFLESCARIËS

Veel peuters mogen een groot deel van de dag langdurig sabbelen op een zuigflesje met limonade of vruchtensap. Dit is slecht voor hun melkgebit. Door het langdurige sabbelen hebben de suikers in het drinken meer kans cariës te veroorzaken. De kans op zuigflescariës is kleiner als kinderen hun limonade of vruchtensap ineens opdrinken. Als ouder kunt u dit stimuleren door uw kind zo vroeg mogelijk te wennen aan het drinken uit een beker.

SEALEN

Blijvende kiezen hebben soms diepe groeven die moeilijk met de borstel zijn schoon te houden. Op die plaatsen blijven er dus makkelijker etensrestjes achter waardoor er sneller gaatjes kunnen ontstaan. De tandarts zal dan adviseren om deze te sealen om dit te voorkomen. Sealen is het aanbrengen van een laagje lak van kunststof. De tandarts legt van tevoren uit hoe dat is zijn werk gaat. De behandeling doet geen pijn.

Lees meer Lees minder

Tanden bleken

Pure Esthetics

Iedereen wil graag een mooie witte glimlach, maar niet iedereen heeft van zichzelf  witte tanden. Door middel van de Opalescence bleekgels kunt u wel die mooie witte glimlach krijgen die u wenst.

Iedereen kan zijn/haar tanden laten bleken mits er geen vullingen of kronen in het front aanwezig zijn, deze bleken namelijk niet mee. U zou wel na het bleken van het  gebit een nieuwe kroon of vulling kunnen laten plaatsen in de aangepaste kleur.

Wij werken met de producten van Opalescence.

Opalescence-gels bevatten een actieve, blekende stof (carbamideperoxide of waterstofperoxide) die door het glazuur heendringt en zo de verkleurde moleculen in uw tand of kies bereikt. De zuurstofmoleculen uit de blekende stof reageren met de verkleurde moleculen in uw gebit en verbreken zo de verbindingen waardoor ze bij elkaar worden gehouden. De zuurstofmoleculen verspreiden zich door het hele gebitselement.

Opalescence-bleekgel voor thuisbehandeling is er in twee verschillende concentraties en is daarmee perfect voor mensen die graag meerdere opties hebben.

Lees meer Lees minder

Tandimplantaat

Pure Esthetics

IMPLANTAAT

Alle tanden en kiezen bestaan uit een de kroon en een wortel. Als er door omstandigheden een tand of kies verloren gaat is het mogelijk deze te vervangende door middel van het plaatsen van een implantaat. Een implantaat is een kunstwortel van titanium. Als het implantaat voldoende is vastgegroeid aan het kaakbot, kan het als basis dienen voor een kroon, brug of overkappingprothese.

Er zijn verschillende situaties waarin implantaten worden toegepast:

 • Bij het ontbreken van één tand of kies kan op een implantaat een kunsttand of -kies (kroon) worden geplaatst van metaal of porselein.
 • Bij het ontbreken van meerdere tanden of kiezen kan op implantaten een brug worden geplaatst. Een brug is een voor de patiënt niet uitneembare vervanging van meer dere ontbrekende tanden en/of kiezen.
 • Bij het ontbreken van alle tanden en kiezen kan op implantaten (meestal twee of vier) een overkapping prothese worden geplaatst. Een overkapping prothese is een kunstgebit dat vastklikt op de implantaten. En dus uitneembaar is.
Lees meer Lees minder