ANWB

Pechhulp, verzekeringen, vakanties en nog veel meer!

Adresgegevens

Herenstraat 43
2671 HZ Naaldwijk

vst_nwkfor the bot@anwb.nl
088-2693900

Openingstijden

Maandag 12:00 - 17:30
Dinsdag 10:00 - 17:30
Woensdag 10:00 - 17:30
Donderdag 10:00 - 17:30
Vrijdag 10:00 - 20:00
Zaterdag 10:00 - 17:00

Alles voor onderweg!

Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB De Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB is een vereniging die met een unieke mix van beïnvloedende en dienstverlenende activiteiten de belangen van haar leden behartigt op het gebied van mobiliteit, vakantie en vrije tijd. Bij dat werk wil de ANWB een bijdrage leveren aan een duurzame ontwikkeling van de samenleving.

Onze diensten

Aansprakelijkheidsverzekering

ANWB

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Met de ANWB Aansprakelijkheidsverzekering ben je bijvoorbeeld verzekerd als je wijn morst op het nieuwe tapijt van vrienden of als jouw kind een voetbal door de ruit bij de buren schiet. Maar ook schades die ontstaan tijdens vriendendiensten zijn verzekerd.

Hele gezin wereldwijd verzekerd

Jouw hele gezin is met de ANWB Aansprakelijkheidsverzekering verzekerd tegen schade die jij of jouw gezinsleden hebben toegebracht aan anderen. Ook je huisdieren. De verzekering heeft een werelddekking, omdat ook in het buitenland een ongeluk in een klein hoekje zit.

Nú 15% korting

De Aansprakelijkheidsverzekering is nú extra voordelig. Sluit uiterlijk 24 oktober af en ontvang het eerste jaar 15% korting op je premie.

Lees meer Lees minder

Annuleringsverzekering

ANWB

Annuleringsverzekering

Voor als je onverwacht moet annuleren

Soms gebeurt er net vóór of tijdens je vakantie iets, waardoor je niet meer op vakantie kunt of halverwege moet afbreken. Dan is het prettig om terug te kunnen vallen op je annuleringsverzekering.

Lees meer Lees minder

Auto huren

ANWB

Auto huren

Voor iedere gelegenheid is een auto te huur

Een auto huren kan een interessante optie als je zelf geen auto hebt en er toch af en toe eentje nodig hebt. Als je wel een auto hebt, kan een huurauto uitkomst bieden voor de momenten waarop je meer (laad)ruimte nodig hebt en/of juist wat meer comfort en luxe nodig hebt voor een langere rit, bijvoorbeeld voor op vakantie. Hier lees je alles over autoverhuur.

Autoverhuur via ANWB

Ook bij ANWB kun je terecht voor een huurauto. Via onze partners kun je in Nederland en in het buitenland een auto huren tegen scherpe all-in huurtarieven. Je huurt een auto inclusief de benodigde verzekeringen, er is geen eigen risico en een extra bestuurder van de huurauto is toegestaan. Maak hier de keuze voor huren in Nederland of in het buitenland.

Zorgeloos een huurauto boeken

Huur je een auto in of vanuit Nederland, dan kun je altijd kosteloos wijzigen of annuleren. Huur je in het buitenland, dan kun je de reservering altijd gratis wijzigen en heb je een geld terug garantie als vanwege een negatief reisadvies je reis niet door kan gaan. 

Lees meer Lees minder

Auto kopen

ANWB

Een auto kopen

Om je op weg te helpen bij het kopen van een occasion vind je hier een actueel aanbod van tweedehands auto’s bij BOVAG aangesloten bedrijven. Aangevuld met informatie die je van de ANWB mag verwachten. Zo geeft de ANWB Koerslijst je een richtprijs van een occasion en zijn ook de maandelijkse kosten van een tweedehands auto voor je inzichtelijk gemaakt. Als onze redacteuren een soortgelijke auto hebben getest kun je ook direct de autotest en de bevindingen van de Wegenwacht lezen.

Auto kiezen

De ANWB helpt je ook met advies op maat over welke auto het meest geschikt voor je is. Zoek in onze autogids een auto op basis van wat jij belangrijk vindt, van verbruik tot kofferbakinhoud.
Tests en specificaties

Hulp nodig bij het kopen van je volgende auto?

Meld je aan voor 'Mijn Volgende Auto Check'. Via handige mails helpen we je stap voor stap bij het vinden van een andere auto.

Lees meer Lees minder

Auto verkopen

ANWB

Een auto verkopen

ANWB helpt met een 5-stappenplan om je auto te verkopen. Je kunt natuurlijk ook via de ANWB Verkoopservice je auto verkopen. 

Kies voor gemak

Bij de ANWB Verkoopservice krijg je een gegarandeerde prijs en is je auto binnen 1 dag verkocht. Zonder gedoe wordt alles voor je geregeld.

Autoverzekering

ANWB

Autoverzekering

Nu het eerste jaar 15% korting

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van hulp bij een botsing of andere autoschade. En kies je voor onze Veilig Rijden Autoverzekering, dan krijg je korting als je veilig rijdt. Bij een goede rijstijl kun je tot 30% extra veilige rijderskorting verdienen. Je bepaalt zelf hoe uitgebreid je verzekerd wilt zijn: WA, Beperkt Casco of Volledig Casco (Allrisk).

Lees meer Lees minder

caravanverzekering

ANWB

Caravanverzekering

Sta er nooit alleen voor

Met de ANWB Caravanverzekering ben je verzekerd voor schade aan of diefstal van jouw caravan. Je kiest zelf je aanvullende dekkingen: Hagel- en Stormschade, Inventaris en Verhaalsrechtsbijstand. De dekking Verhaalsrechtsbijstand is nú gratis voor ANWB-leden! Onze hulpverleners staan dag en nacht voor je klaar en nemen alle zorg uit handen. Zo kun jij relaxed de weg op.

Aantrekkelijk voor nieuwe en tweedehands caravans

De ANWB Caravanverzekering is er voor jouw (sta)caravan, toercaravan en trailer. Heb je een nieuwe caravan? Dan vergoeden wij bij diefstal of total loss binnen vijf jaar na aankoop de totale nieuwwaarde van je caravan. Voor tweedehands caravans geldt een aantrekkelijke premie. Bovendien krijg je de eerste 3 jaar na aankoop het aankoopbedrag terug als je caravan wordt gestolen of total loss raakt.

Lees meer Lees minder

Fietslease

ANWB

Fietslease

Privé een fiets of e-bike leasen tegen een vast maandbedrag

Fietslease is op een fiets rijden tegen een vast maandbedrag. Je fietst op een gloednieuwe elektrische fiets, stadsfiets of bakfiets zonder onverwachte kosten van schade, diefstal of onderhoud. Dat zit bij lease allemaal in het maandbedrag. Een e-bike leasen kan zelfs goedkoper zijn dan kopen. Lees op deze pagina alles over fietslease en ontdek het ook iets voor jou is. 

Elektrische fiets leasen bij ANWB

Bij de ANWB kun je terecht voor het privé leasen van een elektrische fiets of elektrische bakfiets. Jouw fietsplezier staat voorop. Zo kom je met ANWB Fiets Lease nooit voor onverwachte kosten te staan. Je kunt op ons rekenen bij fietsdiefstal, het vervangen van de accu én onderweg met de Wegenwacht® Fiets Service. Stel zelf je e-bike of e-bakfiets samen en bereken je maandbedrag.

Lees meer Lees minder

Fietsverzekering

ANWB

Fietsverzekering

Je fiets goed verzekerd tegen diefstal en schade

Met de ANWB Fietsverzekering is er altijd een fietsverzekering voor je nieuwe of tweedehands fiets. Kies je voor de Blijven Fietsen Fietsverzekering met track&trace, dan kunnen wij na diefstal jouw fiets weer opsporen.  

Inboedelverzekering

ANWB

Wat is een ANWB Inboedelverzekering?

Met de ANWB Inboedelverzekering zijn je spullen all risk verzekerd, bijvoorbeeld in geval van brand, diefstal of wateroverlast. En bij diefstal van sieraden of een fiets uit je schuur. Ook is schade die je onbedoeld zelf veroorzaakt verzekerd, zoals een vaas die per ongeluk uit je handen valt.

Nooit onderverzekerd

Door de ruime dekking van de ANWB Inboedelverzekering ben je nooit onderverzekerd. We vergoeden maximaal € 125.000 en keren tot 10 jaar de nieuwwaarde uit. Dankzij de vertrouwde kwaliteit van de ANWB kan je wonen zonder zorgen.

Nú 15% korting

De Inboedelverzekering is nú het eerste jaar extra voordelig. Sluit uiterlijk 24 oktober af en ontvang het eerste jaar 15% korting op je premie. Bekijk de actievoorwaarden.

Lees meer Lees minder

opstalverzekering

ANWB

Wat is een opstalverzekering?

Met de ANWB Opstalverzekering is jouw huis all risk verzekerd tegen de gevolgen van bijvoorbeeld brand-, storm- of waterschade. Daarbij horen zonnepanelen en bijgebouwen tot maximaal 100m2, dus ook de tuin, garage, schuren en tuinhuisjes.

Verzekerde waarde

In de opstalverzekering gaan we bij de verzekerde waarde uit van de herbouwwaarde, ook op basis van het adres. Dit is de waarde die nodig is om de woning opnieuw te bouwen. Deze is vaak lager dan de verkoopwaarde van de woning, omdat de waarde van de grond ook in de verkoopwaarde zit.

Nú 15% korting

De Opstalverzekering is nú het eerste jaar extra voordelig. Sluit uiterlijk 24 oktober af en ontvang het eerste jaar 15% korting op je premie. Bekijk de actievoorwaarden.

Lees meer Lees minder

Pechhulp Auto

ANWB

Pechhulp van de Wegenwacht®

Nu 20% korting op Wegenwacht Europa Standaard! Met Wegenwacht Service is de beste pechhulp altijd dichtbij. 900 wegenwachten staan voor je klaar om je weer op weg te helpen. Al 75 jaar.

 • 24/7 hulp van onze Alarmcentrale
 • Met 900 wegenwachten is de beste pechhulp altijd dichtbij
 • Bij ons geen voorrij- en sleepkosten
Lees meer Lees minder

Pechhulp bromfiets

ANWB

Wegenwacht® Bromfiets Service

Wegenwacht Bromfiets Service is pechhulp voor je (elektrische) scooter, brom- of snorfiets.

 • 24 uur per dag, 7 dagen in de week hulp bij pech onderweg binnen Nederland en België.
 • Pech niet ter plekke op te lossen? Wij brengen je naar je bestemming of reparateur.
 • Je hebt ook recht op hulp wanneer je met een andere bromfiets pech hebt.
 • Met de fiets? Ook dan heb je recht op pechhulp.

Prijs Bromfiets Service

Bromfiets Service van de ANWB kost 57,50 per jaar exclusief het ANWB-lidmaatschap (15,50).

Lees meer Lees minder

Pechhulp camper

ANWB

Pechhulp camper

Op reis in het buitenland met je camper? Sluit nu pechhulp Kampeerauto Service Buitenland af en je kunt ook voor je camper altijd rekenen op de beste pechhulp. Je kunt deze service gemakkelijk toevoegen bij het afsluiten van een Europa pakket of toevoegen aan je bestaande pakket in Mijn ANWB.

Kampeerauto Service Buitenland

In Nederland heb je met ieder Wegenwacht pakket recht op pechhulp voor je caravan, camper of vouwwagen. Ga je naar het buitenland en wil je hier ook gebruik kunnen maken van de pechhulp? Kies dan voor de Kampeerauto Service Buitenland naast je Europa pakket. Deze service voor je camper kost €25,- extra per jaar. Je kunt dan rekenen op:

 • 24 uur per dag en 7 dagen per week pechhulp en camper service in heel Europa
 • Sleutelhulp ter plaatse van buitenlandse partners van de Wegenwacht
 • Hulp van de ANWB Alarmcentrale en buitenlandse steunpunten, altijd in het Nederlands
 • Hulp bij reparatie bij een buitenlandse garage
 • Repatriëring van camper naar Nederland als pech in het buitenland niet te verhelpen is

*Let opWegenwacht Europa Instap in combinatie met Kampeerauto Service Buitenland biedt geen recht op een vervangende camper of vervangend verblijf. Wij adviseren je daarom deze aanvullende dekking te combineren met Wegenwacht Europa Standaard of Compleet.

Je hebt geen dekking voor gehuurde campers (al dan niet meegenomen uit Nederland). Weegt je camper meer dan 3.500 kg, dan heb je alleen recht op sleutelhulp en transporthulp. De kosten voor transporthulp vergoeden wij tot € 500,-. Heb je een Wegenwacht Europa Standaard- of Compleet pakket, dan heb je ook recht op vervangend vervoer en verblijf.

Lees meer Lees minder

Pechhulp caravan

ANWB

Pechhulp caravan

Op reis in het buitenland met je caravan? Sluit nu pechhulp Aanhangwagen Service Buitenland af voor je caravan, vouw- of bagagewagen en ook dan is de beste pechhulp altijd dichtbij. Je kunt deze service gemakkelijk toevoegen bij het afsluiten van een Europa pakket of toevoegen aan je bestaande pakket in Mijn ANWB. 

Aanhangwagen Service Buitenland

In Nederland heb je met ieder Wegenwacht pakket recht op pechhulp voor je caravan, camper of vouwwagen. Wil je deze hulp voor je caravan, vouw- of bagagewagen ook in het buitenland? Kies dan voor de Aanhangwagen Service Buitenland naast je Europa pakket. Deze service kost €15,- per jaar extra. Je kunt dan rekenen op:

 • 24 uur per dag en 7 dagen per week pechhulp in heel Europa
 • Sleutelhulp ter plaatse van buitenlandse partners van de Wegenwacht
 • Hulp van de ANWB Alarmcentrale en buitenlandse steunpunten, altijd in het Nederlands
 • Repatriëring van je caravan, vouw- of bagagewagen naar Nederland als de pech in het buitenland niet te verhelpen is

*Let opWegenwacht Europa Instap in combinatie met Aanhangwagen Service Buitenland biedt geen recht op een vervangende aanhangwagen/caravan of vervangend verblijf. Wij adviseren je daarom deze aanvullende dekking te combineren met Wegenwacht Europa Standaard of Compleet.

Lees meer Lees minder

Pechhulp Europa

ANWB

Pechhulp Europa

Nu 20% korting op Wegenwacht Europa Standaard! Ga onbezorgd op reis met Wegenwacht® Europa Service. Sta je met pech in het buitenland? In dat geval kun je bellen, in het Nederlands, met de ANWB Alarmcentrale. In totaal staan er zo'n 7000 buitenlandse wegenwachten van onze zusterclubs voor je klaar om je zo snel mogelijk weer op weg te helpen.

Lees meer Lees minder

Pechhulp fiets

ANWB

Wegenwacht Fiets

Nooit meer zelf je band plakken.

Fietsen is heerlijk, tot je pech krijgt. Dan merk je pas hoe zwaar je (elektrische) fiets eigenlijk is of hoe ongemakkelijk je speciale raceschoenen lopen. Met Wegenwacht Fiets ben je altijd verzekerd van pechhulp voor je fiets. Wij helpen je bijvoorbeeld met een lekke band, een kapotte ketting, problemen met de accu en nog meer. En lukt het repareren langs de weg niet, dan zorgen wij ervoor dat je toch op je bestemming komt.

Lees meer Lees minder

Pechhulp jongeren

ANWB

Wie bel jij bij autopech?

Je eigen pechhulp pakket tot 50% korting

Omdat we jongeren graag tegemoet komen, kun je tot en met 24 jaar heel voordelig gebruik maken van de beste pechhulp. Je ontvangt dan namelijk een hoge korting op je Wegenwacht pakket. Heeft een van je ouders een Wegenwacht pakket, ben je niet ouder dan 25 en rijd je alleen in de gezinsauto? Dan heb je al genoeg aan de Jongerenpas.

Ik heb een eigen auto

Ben je 24 jaar of jonger en rijd je in een eigen auto? Dan heb je een eigen Wegenwacht pakket nodig, zodat je in iedere auto geholpen wordt. Je krijgt de eerste twee jaar maar liefst tot 50% korting. Deze korting geldt op ieder pakket, zowel Nederland als Europa.


Ik rijd in de gezinsauto

Ben je 25 jaar of jonger en rijd je in dezelfde auto als je ouders? Dan heb je geen eigen Wegenwacht pakket nodig, maar kun je meeliften op die van je ouders met de ANWB Jongerenpas. Je hebt dan dezelfde dekking als je ouders, alleen geldt dit dan voor één auto.

Je kunt de ANWB Jongerenpas voor slechts € 2,50 aanvragen. Hierbij geef je het kenteken door van de auto van je ouders, waar jij ook in rijdt. De ANWB Jongerenpas is voor als je nog thuis bij je ouders woont, maar ook als je al uit huis bent. Daarnaast kun je ook met de ANWB Jongerenpas gebruik maken van de overige voordelen van het ANWB lidmaatschap, zoals

Lees meer Lees minder

Pechhulp motor

ANWB

Pechhulp motor

Nu 20% korting op Wegenwacht Europa Standaard! Met Wegenwacht Service is de beste pechhulp altijd dichtbij. 900 goed opgeleide wegenwachten staan dag en nacht voor je klaar.

Als lid van de Wegenwacht word je bij pech met iedere motor of auto geholpen. De pechhulp pakketten zijn namelijk persoonsgebonden en gelden voor zowel de motor als de auto. We hebben geen prijsverhogingen voor oudere voertuigen. Je komt niet voor verrassingen te staan.

Lees meer Lees minder

Pechhulp Nederland

ANWB

Pechhulp Nederland

Ga zorgeloos de weg op met Wegenwacht® van de ANWB. Met 900 wegenwachten is de beste hulp altijd dichtbij en doen we er alles aan om je auto ter plekke te repareren. Al 75 jaar.

Pechhulp partner

ANWB

Pechhulp voor je partner

Ook voor jouw partner dezelfde goede pechhulp

Omdat jij al een Wegenwacht® pakket hebt, kan je partner heel voordelig ook gebruik maken van de beste pechhulp. Afhankelijk of je partner een eigen auto heeft of alleen in dezelfde auto rijdt als jij, kun je kiezen tussen Partnervoordeel (een eigen Wegenwacht pakket, maar dan profiteer je wel van een korting tot 35%) of Partnerpas (hetzelfde pakket als jij, voor € 7,50 per jaar). Je moet wel allebei op hetzelfde adres wonen.

Voor meerdere auto's

Heeft je partner een eigen auto? Dan heeft hij/zij een eigen Wegenwacht pakket nodig. Je partner hoeft niet hetzelfde pakket te kiezen als jij hebt en krijgt een hoge korting, die oploopt tot 35%. De korting geldt op het goedkoopste pakket.


Voor één auto

Rijdt je partner in dezelfde auto als jij? Dan heeft hij/zij geen eigen Wegenwacht pakket nodig, maar kan je partner meeliften op die van jou met een partnerlidmaatschap. De ANWB Partnerpas kun je gemakkelijk aanvragen voor slechts € 7,50 per jaar. Je partner heeft dan dezelfde dekking als jij, alleen geldt dit voor één auto. Met de ANWB Partnerpas wordt je partner alleen geholpen in de auto waarvan je aan ons het kenteken hebt doorgegeven.

Lees meer Lees minder

Pechhulp scootmobiel

ANWB

Wegenwacht® Scootmobiel Service

Wegenwacht Scootmobiel Service is voor iedereen met een scootmobiel. Ben je onderweg en krijg je te maken met pech aan je scootmobiel zoals een lekke band, een storing of iets anders, dan kun je de ANWB Alarmcentrale bellen voor pechhulp. De Wegenwacht helpt jou vakkundig weer op weg. Zo ga je er altijd zorgeloos op uit. 

De scootmobiel hulpdienst van de ANWB

 • 24 uur per dag, 7 dagen in de week hulp bij pech onderweg binnen Nederland en België.
 • Pech niet direct op te lossen? Wij brengen jou en je scootmobiel naar huis, een reparateur, of je bestemming.
 • Je hebt ook recht op hulp wanneer je met een andere scootmobiel pech hebt.
 • Wij helpen je ook bij pech onderweg met je (elektrische) fiets, snorfiets of bromfiets.

Prijs Scootmobiel Service

Scootmobiel Service van de ANWB kost 54,- per jaar exclusief het ANWB-lidmaatschap (15,50).

Lees meer Lees minder

Pechhulp zakelijk

ANWB

Pechhulp voor de zakenauto of bestelbus

Wegenwacht voor de Zaak is er speciaal voor ZZP en MKB. Met ruim 900 wegenwachten is de beste hulp altijd dichtbij en doen we er alles aan om je snel weer op weg te krijgen in je eigen auto of bestelbus.

Waarom kiezen voor Wegenwacht voor de Zaak?

 • Speciaal voor de zakelijke markt (inclusief pechhulp aan aanhangwagen)
 • Online facturen inzien met btw specificatie
 • Bij ons betaal je geen voorrij- en sleepkosten
 • Pechhulp op het voertuig, ongeacht wie er rijdt
 • Kies per kenteken een pakket
Lees meer Lees minder

Private lease

ANWB

Private lease

Privé een auto leasen voor een vast maandbedrag

Private Lease is een auto leasen voor een vast bedrag per maand. In veel gevallen ben je met private lease in vergelijking tot kopen zelfs goedkoper uit, zelfs als je het vergelijkt met een jonge occasion. Wat private lease precies is en hoe het kan dat je met leasen voordeliger uit bent? Hier lees je alles over het private leasen van een auto en ontdek je of lease ook wat voor jou is.

ANWB Private Lease

Ook bij de ANWB kun je terecht voor het privé leasen van je nieuwe auto. ANWB Private Lease biedt altijd een ruime keuze uit verschillende auto’s met goede aanbiedingen. Private lease via de ANWB is inclusief behoud en opbouw van schadevrije jaren, heldere contractvoorwaarden, flexibele leasecontracten en uiteraard de vertrouwde Wegenwacht Service

Lees meer Lees minder

Reisverzekering

ANWB

Reisverzekering

Reken op onze vertrouwde hulp

Op vakantie wil je zeker weten dat je goed geholpen wordt. Kies daarom voor de ANWB Reisverzekering. Als er onverwachts iets gebeurt, kun je rekenen op de deskundige hulp van onze Alarmcentrale. We nemen zoveel mogelijk uit handen, zodat je gauw weer van je vakantie kunt genieten.

Lees meer Lees minder

Rijbewijs halen

ANWB

Rijbewijs halen met ANWB

Zorgeloos je rijbewijs halen? Dat kan bij de ANWB! Starten met autorijlessen bij een ANWB autorijschool is de beste keus. Bij ons kies je namelijk voor zekerheid, kwaliteit & gemak!

Gratis proefles

Heb je nog géén rijervaring? Meld je dan aan voor een gratis proefles bij jou in de buurt. Tijdens de proefles rijdt je onder begeleiding van een ervaren rijcoach (60 minuten). Aan de hand hiervan zal er een persoonlijk lesadvies worden opgesteld (30 minuten). 

Zo kun je op een prettige manier kennismaken met onze werkwijze. Wanneer je vervolgens bij ANWB Rijopleiding komt lessen (minimaal 20 lessen) dan is de proefles gratis (t.w.v. € 35,-)!

Lees meer Lees minder

Scooterverzekering

ANWB

Scooterverzekering

Nu 10% korting

Met de ANWB Scooterverzekering verzeker je jouw scooter, bromfiets of high speed e-bike uitgebreid voor diefstal en schade. Of het nu om een WA-verzekering of allriskdekking gaat, bij ons vind je altijd een passende verzekering. Ook profiteer je natuurlijk van de uitstekende service van de ANWB.

Lees meer Lees minder

Woonverzekering

ANWB

ANWB Woonverzekering

Je huis en spullen goed verzekerd

Op zoek naar een nieuwe woonverzekering? Met de ANWB Inboedel- en Opstalverzekering zijn je huis en spullen goed verzekerd. En kun je rekenen op snelle hulp bij schade.