Metodiq fysio

Wij hopen met deze samenwerking onze persoonlijk gerichte fysiotherapie bij u in de buurt in het Westland te brengen.

Adresgegevens

Willem van Hooffstraat 91
2671 JC Naaldwijk

jacquelinefor the bot@metodiq.nl
010-4113004

Fysiotherapie met hand, hoofd en hart

Metodiq is dé fysiotherapiepraktijk bij u in de buurt. Met vestigingen in Rotterdam, Barendrecht, Naaldwijk en Den Haag staat ons enthousiaste team voor u klaar om u te begeleiden bij het herstel van uw klachten aan het bewegingsapparaat.

Onze diensten

Fysiotherapie

Metodiq fysio

We behandelen in de praktijk middels een intensieve methode. De spieren worden eerst diep losgemaakt middels diepe dwarse fricties (dit is een massagetechniek) of bijv. dry needling.

De te hoge spierspanning (tonus) wordt op deze manier verlaagd. De patiënt kan dit zelf ondersteunen door rekoefeningen te doen, die de therapeut zal meegeven als huiswerk. Wanneer de spiertonus genormaliseerd is, zullen de spieren sterker gemaakt moeten worden. De training kan bestaan uit oefeningen op de behandelbank of een matje, maar ook de apparaten en tools in de oefenzaal zullen worden ingezet. Het doel is de belastbaarheid te verhogen, zodat de patiënt minder kwetsbaar is voor nieuwe blessures en overbelastingen

Lees meer Lees minder

Micro needling

Metodiq fysio

Dry needling is inmiddels een veel gebruikte behandelmethode binnen de fysiotherapie. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Er wordt een acupunctuurnaaldje gebruikt en er wordt geen vloeistof in de spier gespoten, vandaar de term ‘dry’ needling. Bij klassieke acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden gedurende langere tijd in het lichaam gezet. Dry needling gebruikt eenzelfde soort naaldje maar die is specifiek gericht op zogenaamde ‘triggerpoints’. Een triggerpoint is een verkrampt plekje in een spier dat naast lokale drukpijn ook vaak pijn ‘op afstand’ veroorzaakt, dat noemen we ‘referred pain’.

Lees meer Lees minder

sportfysiotherapie

Metodiq fysio

Bij sportfysiotherapie staan preventie, voorlichting en advies centraal. Er vindt begeleiding en advies plaats bij ieder die aan het sporten is. Voor sporters op hoog niveau maar ook ouderen bij wie sporten een onderdeel is van de therapie.
Er zal gekeken worden naar wat er per sport, specifiek nodig is. Zodat niet alleen het herstel optimaal zal verlopen, maar ook de prestaties hiermee kunnen verbeteren op de lange termijn.

Met Vincent Veth hebben wij een sport fysiotherapeut (in opleiding) in huis die zijn passie erin vindt om (top-)sporters van alle soorten te begeleiden. Hiernaast hebben wij binnen ons team meerdere mensen die zelf sporten hebben beoefend en gecoacht hebben waardoor er ook heel goed kan worden gekeken welke therapeut past bij jouw sport.

Lees meer Lees minder